Speciale activiteiten in leerjaar twéé

Introductie

Onze tweedejaars leerlingen beginnen het schooljaar met een introductiedag. Deze dag organiseren we bij het Megabowlingcentrum in Eindhoven. Tijdens deze activiteit leren de leerlingen in een ontspannen sfeer hun nieuwe mentor/coach kennen. 

Sportactiviteit

In de winter organiseren we een sportactiviteit, zoals bijvoorbeeld schaatsen.

Gala

Eén keer in het jaar toveren we de aula van onze school om tot een ware balzaal. Leerlingen en docenten komen chique gekleed naar school. Een spannende, gezellige avond waarop de leerlingen kunnen dansen, maar ook mee kunnen doen aan andere activiteiten. Een prachtige avond om nooit te vergeten! 

Excursie naar museum

In het kader van de geschiedenislessen over de tweede wereldoorlog brengen wij in mei een bezoek aan een museum, onder andere Bevrijdende Vleugels te Best. 

Cultuurweek

Als afsluiting van de projectlessen organiseren we een cultuurweek. De leerlingen van leerjaar twee gaan deze week op een actieve manier aan de slag in verschillende disciplines zoals muziek, dans en toneel.
Op een creatieve manier werken we met aspecten van kunst en cultuur. Aan het einde van de week kunnen de eerstejaars leerlingen de verschillende activiteiten bezoeken en ‘s avonds de ouder(s) van de tweedejaars leerlingen. Elk jaar staan wij weer versteld van het resultaat. 

Afsluiting schooljaar

Het tweede schooljaar sluiten we af met een sportieve en vooral ook gezellige survivaldag op Aqua Best. Tijdens de activiteiten als touwbaan, boogschieten en stormbaan kunnen onze tweedejaars leerlingen zich lekker uitleven. Op deze dag hebben we samen vooral veel plezier.