De stap naar de middelbare school is soms groot. Op ’t Antoon maken we die stap samen, in kleine klassen en met betrokken mentoren volgens de AntoonRoute. We werken met je samen om je zelfvertrouwen te vergroten. En om je kennis en vaardigheden te versterken. Je krijgt daarbij onze steun, ons vertrouwen en de motivatie om jezelf te ontwikkelen.


ONTDEK WELK NIVEAU

Tijdens de twee jaar op ’t Antoon volg je de AntoonRoute: jouw weg naar de volgende stap in je schoolloopbaan. Je volgt alle kernvakken op je eigen (vmbo-)niveau. Naast deze kernvakken heb je ook Ontwikkelleertijd-uren (OLT). Daarin werk je aan je persoonlijke ontwikkeling (extra ondersteuning, verdieping of verbreding). Je krijgt de tijd om je interesses en talenten te onderzoeken. Je mentor en je docenten coachen je daarbij. Je maakt samen met hen je eigen Routeplanner. Hierdoor ontstaat jouw eigen AntoonRoute. Alles wat je hebt geleerd, ontdekt en gedaan, leg je vast in je eigen portfolio. Zo ontdek je wie jij bent, waar jij goed in bent en welk schoolniveau voor jou het beste is. Na leerjaar 2 ben je dan ook helemaal klaar om de stap naar de bovenbouw te maken op een van onze zes Parmant scholen of een andere middelbare school.

LEREN DOOR TE DOEN

Heb je een vmbo-bb advies en leer je graag door te doen? Volg dan onze vmbo-pro route en ontdek of het praktijkonderwijs het beste bij jou past. Naast de kernvakken en je OLT op ‘t Antoon, krijg je ook praktijklessen op Praktijkschool Eindhoven. Via de vmbo-pro route kun je makkelijk overstappen naar het praktijkonderwijs en van daaruit doorstromen naar het mbo!