STEL JE DEFINITIEVE SCHOOLKEUZE NOG EVEN UIT!

Heb je een vmbo advies maar weet je nog niet welke schoolniveau het beste bij jou past: het vmbo-tl, vmbo-kb, vmbo-bb, praktijkonderwijs of havo? Op ‘t Antoon kun je je definitieve schoolkeuze nog even uitstellen. Dan heb je wat meer tijd om te ontdekken wie jij bent en welk schoolniveau nou écht bij jou past. Op onze school krijg je die tijd. Wij geven je de kans en de begeleiding om jouw mogelijkheden te onderzoeken.

DE ANTOONROUTE

De stap naar de middelbare school is soms groot. Op ’t Antoon maken we die stap samen, in kleine klassen en met betrokken mentoren volgens de AntoonRoute. We werken met je samen om je zelfvertrouwen te vergroten. En om je kennis en vaardigheden te versterken. Je krijgt daarbij onze steun, ons vertrouwen en de motivatie om jezelf te ontwikkelen.

ONTDEK WELK NIVEAU

Tijdens de twee jaar op ’t Antoon volg je de AntoonRoute: jouw weg naar de volgende stap in je schoolloopbaan. Je volgt alle kernvakken op je eigen (vmbo-)niveau. Naast deze kernvakken heb je ook Ontwikkelleertijd-uren (OLT). Daarin werk je aan je persoonlijke ontwikkeling (extra ondersteuning, verdieping of verbreding). Je krijgt de tijd om je interesses en talenten te onderzoeken. Je mentor en je docenten coachen je daarbij. Je maakt samen met hen je eigen Routeplanner. Hierdoor ontstaat jouw eigen AntoonRoute. Alles wat je hebt geleerd, ontdekt en gedaan, leg je ook hierin vast. Zo ontdek je wie jij bent, waar jij goed in bent en welk schoolniveau voor jou het beste is. Na leerjaar 2 ben je dan ook helemaal klaar om de stap naar de bovenbouw te maken op één van onze zes Parmant Scholen of een andere middelbare school.

VMBO-PRO ROUTE

Heb je een pro (praktijkonderwijs) óf vmbo-b advies en twijfel je wat het beste bij je past? Dan is de vmbo-pro route misschien iets voor jou. Je meldt je aan op óf Praktijkschool Eindhoven (bij een pro advies) óf bij 't Antoon (bij een vmbo-b advies). Samen kijken we of deze klas een geschikte route is voor jou.

In deze klas krijg je lessen op 't Antoon én op Praktijkschool Eindhoven. In een jaar tijd kijken we samen wat het beste bij je past. Heb jij meer tijd nodig en past het programma met meer praktijkvakken meer bij jou? Dan ga jij na dat jaar de route praktijkonderwijs volgen. Merk je dat de uitdaging in het vmbo goed bij je past; dan helpt de AntoonRoute jou verder met het zetten van de volgende stappen.